uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

Základní škola a Mateřská škola Brno, Milénova 14, příspěvková organizace

Škola je umístěná mimo centrum města v sídlišti Lesná, jde o velmi klidnou lokalitu ve zdravém prostředí. Vyučujeme podle ŠVP Vaše škola. V mezilidských vztazích stále prosazujeme vzájemnou slušnost a toleranci. Naše škola je členem Asociace školních sportovních klubů.

Komplex školy tvoří dvě jednopatrové budovy rozložené kolem malého atria, k nim je připojená školní jídelna a bazén s tělocvičnou.

Součástí ZŠ je od 1. 10. 2010 také mateřská škola s celodenním provozem. Nachází se na ulici Loosova. Vychovává a rozvíjí schopnosti dětí od tří let. Pro vytipované předškoláky se organizují edukativně stimulační skupiny.

Na základní škole vzděláváme a všestranně rozvíjíme děti od šesti let. Společně s mateřskou školou usilujeme o to, aby tolerance a slušnost byly součástí našeho denního kontaktu s nimi a mezi nimi. Vzděláváme také děti s vývojovými poruchami učení a chování. Do pedagogického sboru patří výchovní poradci pro 1. a 2. stupeň, školní metodici prevence, speciální pedagogové a asistenti pedagoga. V tomto směru se velmi snažíme o spolupráci s rodiči, kterou systematicky rozvíjíme.

Od třetí do páté třídy je na ZŠ povinná výuka anglického jazyka v rozsahu čtyř hodin týdně. Žáci, kteří mají zájem, se mohou učit anglicky již od první třídy dvakrát týdně formou kroužku.

Součástí ZŠ je pro žáky 1. až 4. ročníku školní družina. V odpoledních hodinách je možné pro děti zvolit některý z kroužků, ať již z nabídky školy či ve spolupráci s CVČ Lesná.

S dětmi se učíme, sportujeme s nimi, vystupujeme na veřejnosti, cestujeme. Na 2. stupni máme v každém ročníku vždy místo pro třídu se sportovním zaměřením na volejbal. Děti se v těchto třídách nejen vzdělávají, ale i intenzivně sportují. Náš pedagogický sbor má i učitele se zkouškami 2. trenérské třídy, kteří děti podporují v nadšení pro tento kolektivní sport od třetího ročníku ve volejbalové přípravce. My ostatní pedagogové se připojujeme k aktivitám dětí v rámci lyžařských kurzů, sportovních soustředění, škol v přírodě, zahraničních pobytů a exkurzí, školních výletů, projektových dnů. Žáci se také opakovaně účastní vědomostních a sportovních soutěží (školní olympiády, soutěže Eurorebus apod.).

Rozvíjíme kulturní rozhled dětí. Podporujeme společné návštěvy výstav, koncertů, filmových představení souvisejících s výukou. Náš dětský pěvecký sbor pravidelně vystupuje při akcích pořádaných MČ, v předvánočním čase děti připravují program pro děti z okolních MŠ.

Žáci devátých ročníků se pravidelně loučí se základní školou připraveným představením pro rodiče.

Snažíme se v žácích probudit aktivní zájem a přístup o široké dění nejen ve škole, ale i ve společnosti. Tomu velmi napomáhá fungující Žákovský parlament složený ze zástupců žáků, který se podílí na přípravě školních akcí, vlastních projektů nebo realizaci participativního rozpočtu do škol.

Pro rodičovskou a širokou veřejnost pořádáme ve spolupráci s Losíkem, sdružením rodičů při naší MŠ, oblíbený jarmark, jehož výdělek putuje zvoleným charitativním organizacím, a školní ples.

Smyslem našeho snažení je vzdělání na úrovni a budování dobrých mezilidských vztahů.

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.zsmilenova.cz

Mateřská škola se nachází v budově Loosova 11.

tel.: 515 915 278

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

milenova atrium

milenova budova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

milenova multimedmilenova 1trida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 milenova telocvmilenova bazen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 milenova vestibulmilenova druz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 milenova poharymilenova pohary vb